Vind de schoonheid van je ware zelf – een 4 daagse retraite voor vrouwen

Hoe houd ik van mijn lichaam en vind ik vrijheid in obsessies met eten. Donderdag 18 – zondag 21 mei 2017 Buinen, Netherlands

Heb jij een negatief beeld van jouw lichaam?

  • Heb jij genoeg van het gevecht met jouw lichaam maar weet je niet hoe je de wapens neer moet leggen?
  • Wil jij begrijpen waarom je denkt dat je lichaam nooit goed genoeg is?
  • Droom jij ervan om van je lichaam te houden zoals het is?
  • Wil je met de natuur in contact komen en de schoonheid zien in alles wat leeft?
  • Wil je plezier hebben en andere vrouwen ontmoeten die jouw achtergrond delen?
  • Wil je van jezelf houden en jouw leven richting geven?

Als je antwoord ja is op alle boven gestelde vragen is deze retraite voor jou..

Deze retraite gaat het om het vinden van vrijheid! Ontevredenheid met of zelfs het haten van je lichaam leidt meestal tot verstoord eten of extreem sporten. Dit is het begin van een strijd waarin het lichaam de vijand is. Deze strijd valt niet te winnen en resulteert in ongelukkig en onrustig zijn en een verlies van vitaliteit en richting in het leven.

Er zijn redenen dat vrouwen (en in toenemende mate ook mannen) deze strijd met zichzelf beginnen. Er is een grote culturele druk om er op een bepaalde manier uit te zien en vrouwen, die meestal een laag zelfbeeld hebben, proberen hun waardigheid te vinden door hun lichaam te conformeren aan de culturele norm.

In het Westen is deze culturele norm, voor de meeste lichaamstypes, ongezond dun. Dit geeft veel vrouwen onder een constante stress die niet alleen het fysieke welzijn beïnvloed maar vaak ook vele andere gebieden in het leven.

Het goede nieuws is dat er een weg is uit deze strijd. In deze retraite kijken we hoe we de wapens neer kunnen leggen en leren te houden van ons lichaam en vrijheid in obsessies met eten te vinden.

We doen ontspanningsoefeningen, meditatie en verbinden ons met de natuur en elkaar. We leren hoe we plezier kunnen hebben in ons lichaam en kijken samen naar de historie van vrouwen om te zien waar onze denkbeelden vandaan komen. Door bewust te worden waar we nu staan ontdekken we dat we andere keuzes kunnen maken met betrekking tot ons lichaam, en daarbij ons hele leven.

Door onze controle met eten en de schaamte hierover los te laten, dankbaarheid te beoefenen en onszelf toe te staan verzorgd te worden ontdekken we dat voedsel niet de vijand is maar een vitaal en plezierig deel van het Leven zelf.

Ga met ons mee op deze 4-daagse reis in het vredige en prachtige Nederlandse landschap. De retraite wordt geleid door vrouwen die door de hel van de eetstoornis en het haten van het lichaam heen zijn gegaan en vandaag de dag van hun lichaam houden en het leven met plezier omarmen. 

De retraite wordt geleid door Laura Williams. Met veel passie helpt zij vrouwen om zich te bevrijden van alles wat hun weerhoudt om hun ware zelf te zijn en hun dromen achter na te gaan. Het belangrijkste hierbij is dat zij wil laten inzien dat mensen in hun diepste zelf al vrij zijn. De connectie met de natuur is een belangrijk middel om mensen te laten herontdekken dat zij in deze diepste dimensie al compleet en perfect zijn. Laura zelf heeft zich weten te bevrijden van een zeer negatief zelfbeeld en een eetstoornis, en nu 10 jaar later, houdt zij van haar lichaam en haar relatie met eten. Er hoeft niets te veranderen, iets dat zij dacht dat onmogelijk was een aantal jaar geleden. Laura leid een Awakened Life Project’s vrouwengroep in Lissabon en is de medeoprichter van The Awakened Forest Project in Benfeita, Portugal. Lees hier over haar verhaal (in het Engels). 

De oprichter van Casa Birgitta, Birgit van Dalsum, is de gastvrouw, een spreker en vertaler van de retraite. Ze vertelt: ‘Lange tijd beheerste depressie en verslavingen mijn leven. Dank God dat ik de weg naar herstel en een spiritueel leven heb gevonden. Vandaag de dag ben ik gelukkig en vrij (de meeste tijd!) en lijd ik een leven waarin ik andere kan helpen. Ik wil mijn levenservaring, en daarmee de hoop en het vertrouwen die ik heb gevonden, delen met iedereen die geïnteresseerd is!’ Lees meer over Birgit hier (in het Engels). 

Meer informatie

De retraite wordt gehouden bij Casa Birgitta, een landgoed op het prachtige platteland van Zuid Oost Drenthe (het dorpje Buinen). Casa Birgitta heeft een fruit- en groentetuin, een bloementuin en een zwemvijver. Er is een nieuwe groepsruimte annex kas, een ecohuis en een vuurcirkel. 

De accommodatie is in 3 simpele maar knusse huisjes in een bos vlakbij. Er zijn verschillende prijsopties: €225,- voor een gedeelde kamer (met 1 persoon) en er zijn 4 privékamers die €275,- kosten. In elk huisje is 1 badkamer en keuken. Deze prijs is inclusief alle maaltijden en sessies. Je bent welkom om een dag eerder aan te komen (woensdag) en een dag later te vertrekken (maandag). Er zijn geen bijkomende kosten behalve de eigen maaltijden. Er zijn keuken faciliteiten aanwezig.

De maaltijden zijn heerlijk, gezond en vegetarisch met veganistische en glutenvrije opties. Om de controle over voedsel los te laten zijn er geen speciale diëten beschikbaar en vragen we je bij alle maaltijden aanwezig te zijn. (Mocht je een speciale allergie hebt, zoals noten, laat het ons dan weten). 

De retraite is Engelstalig (gesproken erased) maar er is Nederlandse vertaling indien nodig.

Om een hoge kwaliteit te garanderen is er een limiet van 12 vrouwen, registreer dus snel! (Je bent geregistreerd als de betaling is ontvangen).

Contact, informatie en registratie

Casa Birgitta

Birgit van Dalsum

Email: birgit.vandalsum@gmail.com

Telefoon: +31614266870

 

Eventos

Concerto, Conversa e Discussão - 1 e 2 de Agosto - Coja e Benfeita

Temos a honra de receber Tiokasin Ghosthorse, que viaja desde a sua reserva em Dakota do Sul até Portugal, para partilhar connosco oração, música e sabedoria intemporais.

Benfeita, 1º de Maio de 2017
Hoe houd ik van mijn lichaam en vind ik vrijheid in obsessies met eten. Donderdag 18 – zondag 21 mei 2017 Buinen, Netherlands

Heb jij een negatief beeld van jouw lichaam?

Quinta da Floresta, Benfeita 21 Outubro das 10h às 17h

Devido à grande procura, venho com grande satisfação anunciar uma nova oportunidade esta Primavera de iniciar a aprendizagem da arte e ciência do reconhecimento de plantas, no nosso bonito vale na Serra do Açor.

Quinta da Floresta, Benfeita 2018

Desde há milénios que as pessoas se retiram para locais selvagens para encontrar a paz interior e uma maior perspectiva da Vida. A Natureza, com a sua simplicidade e beleza, sustenta um profundo relaxamento do corpo, mente e alma.

ÚLTIMAS ENTRADAS NO BLOGUE

Muitas das plantas e árvores das quais as abelhas e outros insectos vivem arderam nos incêndios deste Outubro e não florescerão este ano e algumas nem no próximo ano. Apresento-vos as minhas sugestões sobre como ajudar os polinizadores durante estes tempos difíceis.

Deus, como têm sido tempos desoladores. A chuva, que foi tão esperada durante o Verão, é agora abundante e está a arrastar o solo e as pedras das montanhas, levando-os consigo pelos terraços e para os rios.

Sou apaixonado por construir com madeira em toros (troncos?). Conheço poucas coisas que façam sentido de tantas maneiras, quase todas de sentido prático e ecológico – o que no fundo é o mesmo – mas também financeiramente, esteticamente e em termos de resiliência e gestão da floresta.   

Ouvi dizer que, quando se está a criar, está-se mais próximo do Criador e, na minha experiência, isso é verdade.